perjantai 17. kesäkuuta 2016

Valmennus

Moikka! Olin tänään Kari Nevalan estevalmennuksessa Faylla. En ole Karin valmennuksissa ennen ollut, joten oli kivaa päästä välillä toisen opettajan silmän alle. Sää oli sateinen ja lämmin, vaikkain pientä tuulta oli. 
Jannika oli kuvaamassa ja kiitos vielä hänelle! Alla siis videokooste tunnista.

Aloitimme ensin kävelemällä alkukäynnit, jonka jälkeen siirryimme kevyeeseen raviin. (Vaihtelimme tässä koko ajan suuntaa emmekä jääneet jumittamaan vain yhteen suuntaan.) Ravasimme ihan rennosti, ei tarvinnut pyytää mitään. Tein Faylla voltteja ja ympyröitä. Sitten kun olimme hetken ravanneet nostimme laukan. Laukan piti olla reipasta este laukkaa ja menimme kevyessäistunnassa. 
(c) Jannika L

Laukkojen jälkeen teimme jälleen ravityöskentelyä ja tällä kertaa piti taivutella oikein huolella. Menin tämän kevyessäravissa, sillä Faylle oli jäänyt vauhti päälle laukoista. Mutta kun käänsin se meni oikein nätisti ja taipui kivasti. Mitä se ei kyllä yleensä tee. Tässäkin vaihtelimme koko ajan suuntaa, niinkuin oikeastaan kaikissa tehtävissä.

Aloimme tulla pystyä, johon tulikin sitten heti alkuun pari kieltoa. En tainnut itse olla tarpeeksi hereillä, mutta ponikin oli korvat hörössä menossa esteelle. Kari sanoikin minulle, että kun poni alkaa painamaan päätä alas ja kyttäämään estettä, nosta sen pää ylös ja pohjetta. Tein niin ja tuli toinen kielto heti perään. Noh kolmas kerta toden sanoo. Kahden kiellon jälkeen Kari laski esteen ristikoksi ja Fay meni sen hyvin. Tulin tämän esteen toisen kerran, mutta nyt pystynä. Nyt ei tullut kieltoa, esteen jälkeen otin kontrollin ja ravin kautta käyntiin. Tulimme samaa pystyä toisesta suunnasta ja taaskaan ei kieltoa. Fay meni esteen lopulta tosi nätisti eikä pystylle tullut yhtään kieltoa.

(c) Jannika L
Kun tämä este sujui jatkoimme linjalle, joka oli maneesin puoleisella sivulla. Pystyn jälkeen kun käänsin Kari sanoi minulle, että älä anna laukan hidastua. Siinä sitten menimme suht kovaa kohti linjaa. Ei taaskaan kieltoa vaan oikein lennokkaasti yli. Tätäkin tulimme pari kertaa ja kun tämäkin sujui tulimme rataa. Nyt linjan jälkeen piti kääntää sarjalle ja sen jälkeen samainen pysty (jolle Fayn kiellot olivat tulleet) tultiin toisesta suunnasta uudestaan. Rata näkyy paremmin videolla.

(c) Jannika L
Rata meni todella hyvin, eikä yhtään kieltoa tullut. Mitä nyt omaa istuntaa aina voi parantaa, mutta poni veti ihan superisti. Tulin radan pari kertaa ja sitten minulle riitti. Tai oikeastaan ponille, sillä se hyppäsi hienosti alku kielloista huolimatta. Karikin sanoi, että riittää sille jo. Se meni hyvin. Kävelin siinä sitten kun odottelin että muut hyppäävät loppuun. 

(c) Jannika L

Kun kaikki olivat hypänneet radan verryttelimme kevyessäravissa itsenäisesti. Fay taipui taas oikein hyvin, vaikkain sillä oli energiaa. Tein paljon ympyröitä ja voltteja ja lopulta ponikin rauhoittui. 
Ravien jälkeen vain loppukäynnit, jotka talutin maasta käsin ja sitten talliin.

Valmennuksesta jäi oikein hyvä fiilis ja menen mielelläni sitten uudestaankin. Pidin Karin opetustyylistä eikä saa unohtaa hienoa ponia, joka suoritti radan hienosti! Sain Karilta tosi paljon hyviä neuvoja, jotka otan kyllä käyttöön, varsinkin Fayn kanssa. 

(c) Jannika L




Oletteko te olleet koskaan Karin valmennuksessa? Jos olette, mitä olette pitäneet? 
Kommenttia saa jättää ratsastuksesta, postauksesta tai mistä vaam! 

4 kommenttia:

  1. Tottakai olen ollut Karin valmennuksessa monesti ja kuumille hevosille hänen tapansa sopii oikein hyvin (Hanna ja Namu) ;) Tosi kiva postaus!

    Tarkempia postauksia voi lukea (itsepähän pyysit mielipidettä! :D):
    http://hensutaavi.blogspot.fi/2013/11/kari-nevalan-estevalmennus.html (eka valmennus vuonna 2013, en osannut näköjään kirjoittaa enkä ratsastaa :D)
    http://onnenhuipulla.blogspot.fi/2015/09/174-kari-nevalan-estevalmennus.html
    http://onnenhuipulla.blogspot.fi/2015/10/193-nevalan-valmennus.html
    http://onnenhuipulla.blogspot.fi/2015/11/212-nevalan-estevalmennus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidit! :) Käyn katsomassa nuo postaukset ;)

      Poista
  2. Vau, sun pitäis enemmänki päästä menee isoja esteitä:) tai siis eihän nuo vielä esteinä oo isoja, mutta pikkuponin kanssa kylläkin jo suht. Isohkoja;) pointtina oli vaan se, et esteistunta on super! Myötäät kunnolla ja kaikkee, jes:)

    VastaaPoista